top of page
Ieškoti

Autentiško judesio praktika vasario 10 d.

Atnaujinta: 01-31

Autentiškas judesys yra patyriminė kūno praktika. Kiti jį pristato kaip judėjimo meditaciją. Praktikos metu dalyviai leidžia kūnui pačiam spontaniškai atlikti judesius ir per juos paradoksaliai įvyksta susitikimas su savo vidumi.

Autentiško judesio metu dalyviai teigia atrandantys naudingų įžvalgų savo emocinėms ir psichologinėms situacijos, iškyla temos susijusios su kūrybiškumu ir sakralumu. Praktikos metu pagilėja bendras patyrimas, ką reiškia būti gyvu žmogumi.


Užsiėmimas daroma pasiskirsčius poromis - į judėtojo ir liudininko roles. Todėl tuo pačiu tai yra ir autentiško ryšio praktika.


Užsiėmimas vyks vasario 10 d. šeštadienį 15.30 - 17-30.

Adresas: Z. Sierakausko g. 15, VIlnius, pirmas aukštas.


Ką galiu gauti iš šios praktikos?


Autentiškas judesys pirmiausia ugdo gebėjimą sąmoningiau pastebėti savo kūno judesius ir pojūčius, lengviau identifikuoti ryšį tarp kūno bei mūsų minčių ir emocijų.


Autentiško judesio sesijų metu neretai iškyla gilus pasąmoninis turinys, priverčiantis naujai pamatyti save, savo vaidmenį neišspręstose situacijose arba ar apskritai gyvenime.


Taip pat ši praktika skatina kūrybiškumą, gebėjimą liudyti (stebėti be vertinimo) tiek save tiek kitus. Autentiško judesio praktikuotojai įvardija stiprėjančius tarpasmeninius įgūdžius, didesnį prasmės pojūtį kasdieniame gyvenime.


"Judesys turi būti patirtas, jis turi būti atrastas kūne, o ne "užsivilktas" kaip suknelė ar paltas. Mumyse yra kažkas, kas juda ir judėjo nuo pat pradžios. Tas kažkas ir gali mus išlaisvinti" - Mary Whitehouse, Autentiško judesio pradininkė.

bottom of page